25 weken zwanger

Zwangerschapskalender 42 weken zwanger Zwangerschapskalender 42 weken zwanger Zwangerschapskalender 42 weken zwanger Intro «41 weken zwanger Zwangerschapskalender Samenvatting week ()  – – – – – – Je baby in de ()e week van je zwangerschap  Content Jij in de ()e week van je zwangerschap  Ook interessant voor jou Zwangerschapstest Ovulatietest Ovulatie; Wat zijn je vruchtbare […]
25 weken zwanger

Samenvatting week 25 

25 weken zwanger

Je baby in de 25e week van je zwangerschap 

Meestal heb je rond de 20 weken je laatste echo. Zijn er redenen om een keertje extra te kijken dan zullen er natuurlijk extra echo’s ingepland worden. Het kan ook zijn dat jouw verloskundigenpraktijk een eigen echo apparaat heeft en vaker echo’s aanbiedt. Wil je jouw kindje graag nog een paar keer zien dan kun je kiezen voor een pretecho. Je zult dan zien dat het gezicht van je kindje steeds meer kenmerken krijgt en verfijnder wordt. Ook zal hij een klein beetje voller zijn als de bij de 20-wekenecho. Als je geluk hebt zal je hem zijn oogjes zien opendoen, even rekken en strekken en misschien wel even zien zwaaien. Ondanks dat hij zijn oogjes open doet zal hij nog niet veel kunnen zien. Dit komt doordat de ogen nog bedekt zijn met een klein vliesje. Licht en donker zal hij kunnen onderscheiden, maar verder waarschijnlijk niet veel.

Het huidje van je kindje wordt steeds minder doorzichtig en steeds rozer. Dit komt doordat de kleine haarvaatjes zich vullen met bloed. Daarnaast begint je kindje steeds meer “babyvet” te krijgen waardoor de huid wat gladder is. Hij begint dus al steeds meer te lijken op het baby’tje dat over een week of 15 geboren wordt. Vanaf nu zullen jongetjes ook wat zwaarder worden dan meisjes.

Tijdens de controles krijg je de hartslag van je kindje te horen. Deze gaat met wel 140 slagen per minuut, bijna twee keer zo snel als die van jou. Maar waar je het hartje eerst alleen via de doptone kon beluisteren zou je partner deze nu ook thuis kunnen horen. Hiervoor kan je partner zijn hoofd op je buik leggen, ongeveer 10 centimeter onder je navel. Ook zou je het kunnen proberen met een WC rol op je buik. Geen zorgen als je nog niks hoort, het is nog wat vroeg in de zwangerschap. Probeer het dan over 2 weken nog eens.

25 weken zwanger

Jij in de 25e week van je zwangerschap 

Tips voor de aanstaande vader

Van een vader