29 weken zwanger

Zwangerschapskalender 42 weken zwanger Zwangerschapskalender 42 weken zwanger Zwangerschapskalender 42 weken zwanger Intro «41 weken zwanger Zwangerschapskalender Samenvatting week ()  – – – – – – Je baby in de ()e week van je zwangerschap  Content Jij in de ()e week van je zwangerschap  Ook interessant voor jou Zwangerschapstest Ovulatietest Ovulatie; Wat zijn je vruchtbare […]
29 weken zwanger

Samenvatting week 29 

29 weken zwanger

Je baby in de 29e week van je zwangerschap 

De laatste groeispurt van je kindje is deze week begonnen. De afgelopen weken groeide hij 100 gram per week, dat verdubbeld nu naar 200 gram per week. En dit is nog niet eens de grootste groeispurt die je kindje in de baarmoeder meemaakt. In de eerste maand van de zwangerschap is de eerste cel van je kindje tienduizend keer zwaarder geworden.

Door deze laatste groeispurt heeft je kindje minder ruimte in je buik. Hij gaat dan ook steeds meer richting zijn geboorte houding. Dit is in 97% van de gevallen met het hoofdje naar beneden. Je kindje kan dan in de achterhoofdsligging of voorhoofdsligging liggen. De achterhoofdsligging is de meest voorkomende houding en ideaal voor de geboorte. Hij ligt dan met z’n voeten opgekruld en zijn achterhoofd naar beneden. Zijn ligt kin op zijn borst en zijn rug richting jouw buik. Het is naast deze houding ook mogelijk dat je kindje ligt in dwarsligging, stuitligging, kruinligging of sterrenkijker. Deze houdingen kunnen de geboorte lastiger en risicovoller maken. Maar voor nu hoef je, je nog geen zorgen te maken als je kindje niet in de achterhoofdsligging ligt. Hij heeft nog een aantal weken de tijd en ruimte om te draaien in de juiste houding. Je verloskundige zal elke controle voelen hoe je kindje ligt.

Hij heeft al echt zijn eigen persoonlijkheid en ritme. Dit zal je misschien ook zelf al hebben gemerkt. Is jouw kindje heel druk in de buik of juist rustig? Is je kindje s ochtends, ‘s avonds of misschien zelfs ‘s nachts erg actief? Veel ouders merken dat dit temperament en ritme ook na de geboorte past bij hun kindje, maar dat hoeft niet. Het kan zijn dat je kindje nu vooral reageert op jou en jouw ritme.

29 weken zwanger

Jij in de 29e week van je zwangerschap 

Tips voor de aanstaande vader

Van een vader