16 weken zwanger

Zwangerschapskalender 42 weken zwanger Intro «41 weken zwanger Zwangerschapskalender Samenvatting week 16  – – – – – – Je baby in de 16e week van je zwangerschap  De basis van je kindje is al een paar weken “af” en vanaf nu komen er steeds meer details bij. Het hoofdje komt meer in verhouding met het […]
16 weken zwanger

Samenvatting week 16 

16 weken zwanger

Je baby in de 16e week van je zwangerschap 

De basis van je kindje is al een paar weken “af” en vanaf nu komen er steeds meer details bij. Het hoofdje komt meer in verhouding met het lichaam en ook krijgt je kindje al kleine wimpertjes en wenkbrauwen. De beentjes zijn ondertussen wat langer als de armpjes en de vingertjes en teentjes krijgen al zichtbare nageltjes. Ook het gezichtje wordt steeds herkenbaarder. Dus bij de 20-wekenecho kun je al stiekem kijken of hij jouw neus heeft of de oren van je partner. Wist je trouwens dat je kindje al zo groot is dat hij al bijna niet helemaal meer op een echo past?

Ook de stembanden van je kindje zijn klaar. Deze kan hij nog niet gebruiken want hier is lucht voor nodig. Dus het eerste geluidje van je kindje is het eerste huiltje na de geboorte. Een huiltje waar je dolgelukkig van wordt.

Het hartje slaat ondertussen tussen de 115 en 160 keer per minuut. Waarschijnlijk heb je deze via de doptone al gehoord bij de 12 weken controle bij de verloskundige. Misschien is het leuk om de hartslag op te nemen voor later voor jezelf, de aanstaande opa en oma of misschien wel voor je kindje als deze wat ouder is.

16 weken zwanger

Jij in de 16e week van je zwangerschap 

Tips voor de aanstaande vader

Van een vader