27 weken zwanger

Zwangerschapskalender 42 weken zwanger Zwangerschapskalender 42 weken zwanger Zwangerschapskalender 42 weken zwanger Intro «41 weken zwanger Zwangerschapskalender Samenvatting week ()  – – – – – – Je baby in de ()e week van je zwangerschap  Content Jij in de ()e week van je zwangerschap  Ook interessant voor jou Zwangerschapstest Ovulatietest Ovulatie; Wat zijn je vruchtbare […]
27 weken zwanger

Samenvatting week 27 

27 weken zwanger

Je baby in de 27e week van je zwangerschap 

Je kindje neemt niet veel meer toe in lengte maar wel in gewicht. Hij groeit nog steeds met 100 gram per week. Dit klinkt misschien veel maar over een paar weekjes verdubbeld dit naar 200 gram per week. Maar ondanks dat je al bijna op tweederde van je zwangerschap zit, zit je kindje nog niet op een derde van zijn geboortegewicht. De komende tijd gaat hij zich dus richten op het creëren van extra gewicht. Deze heeft hij na zijn geboorte nodig om zijn lichaam op temperatuur te houden.

Ondertussen voel je je kindje regelmatig bewegen, maar je partner voelt dit niet. Je kindje heeft nog steeds lekker ruimte om de schoppen en duikelen en wordt steeds sterker. Hij beweegt veel om zijn spieren en fijne motoriek te trainen. Vanaf nu worden de bewegingen ook aan de buitenkant steeds beter zichtbaar. Een goed moment om af en toe even samen met je partner contact te maken met jullie kindje. Ga er even goed voor zitten op een moment waarvan je weet dat je kindje vaak actief is. Laat je partner met zijn handen over je buik wrijven. Je kindje zal waarschijnlijk naar de handen van je partner gaan en er misschien wel tegenaan trappelen of liggen. Beweeg een beetje met de handen om je kindje mee te laten bewegen en speel op deze manier met hem. Uiteraard zijn niet alle kindjes hetzelfde en bewegen ze niet allemaal naar je handen toe. Maar het is leuk om even te proberen.

Wist je dat de meeste kindjes geboren worden met blauwe ogen. De kleur van je kindje zijn ogen hangen af van de hoeveelheid pigment (melanine). Hoe meer pigment hoe donkerder de ogen. Zonder pigment heb je blauwe ogen. In het eerste levensjaar neemt de pigment toe, daarom worden de meeste baby’s geboren met blauwe ogen. Welke kleur ogen je kindje krijgt is genetisch bepaald.

27 weken zwanger

Jij in de 27e week van je zwangerschap 

Tips voor de aanstaande vader

Van een vader