15 weken zwanger

Zwangerschapskalender 42 weken zwanger Intro «41 weken zwanger Zwangerschapskalender Samenvatting week 15 – – – – – – Je baby in de 15e week van je zwangerschap  In de 15e week van je zwangerschap is je kindje al tussen de 9,5 en 10 cm en weegt ongeveer 70 gram. Zijn huid is erg dun en […]
15 weken zwanger

Samenvatting week 15

15 weken zwanger

Je baby in de 15e week van je zwangerschap 

In de 15e week van je zwangerschap is je kindje al tussen de 9,5 en 10 cm en weegt ongeveer 70 gram. Zijn huid is erg dun en bijna doorzichtig, er zit nu ook nog geen vetlaagje onder. Maar omdat je kindje 9 maanden in het vruchtwater drijft wordt de huid wel goed beschermt door een vettige, witte substantie; Vernix. Dit huidsmeer ruikt zoetig en bestaat uit huidcellen en afscheiding van zweetklieren. Je kindje heeft na de geboorte vaak nog wat Vernix op zijn huidje. Hoe langer je overloopt hoe minder huidsmeer je kindje zal hebben. Zijn huidje zal dan ook wat gerimpeld zijn, dit kun je vergelijken met je eigen huid wanneer je een tijdje in bad hebt gezeten.

De afgelopen weken is je kindje is al flink gegroeid. Maar ook qua bewegingen kan hij al veel meer dan een paar weken geleden. De armpjes en beentjes kunnen ondertussen buigen en zijn handjes en voetjes ook.

Dit is ook de week dat bij meisjes de eierstokken uit de buikholte, naar beneden in het bekken zakken. Wist je trouwens dat je al vanaf week 15 een pretecho kunt inplannen om het geslacht te bekijken? Je kindje moet er wel even goed voor gaan liggen maar dit is de week dat je het verschil tussen jongetjes en meisjes kunt zien. Als je geen pretecho inplant en je wel wilt weten of je een jongetje of meisje krijgt zal de echoscopiste je dit vertellen tijdens de 20-wekenecho.

15 weken zwanger

Jij in de 15e week van je zwangerschap 

Tips voor de aanstaande vader

Van een vader