Close
Skip to content

Gender reveal; wordt het een jongetje of een meisje?

Misschien wel een van de grootste vraagtekens tijdens de zwangerschap; krijg je een jongetje of een meisje? Met een Gender Reveal party onthul je het geslacht van je kindje aan je familie en vrienden en…. aan jezelf.
Gender reveal taart
BabyBaby

Wat is een Gender Reveal?

De Gender Reveal party is, net als de babyshower, uit Amerika komen overwaaien. Je maakt op een Gender Reveal party op een leuke, creatieve en originele manier het geslacht van jullie kindje bekend. En misschien nog wel spannender, in de meeste gevallen weten de aanstaande ouders het geslacht ook nog niet tot het moment van de Gender Reveal. Hoe dit werkt? Je geeft aan de echoscopiste aan dat je het geslacht nog niet wilt weten maar dat ze het mag opschrijven op een briefje. Dit briefje geef je aan een goede vriend of familielid die jullie helpt bij de Gender reveal. Hij of zij is verantwoordelijk voor het kopen van de juiste kleur.

Je kunt vanaf 16 weken het geslacht van je kindje zien met een pretecho. Als je geen pretecho inplant kun je met de 20-wekenecho het geslacht van je kindje zien. Een Gender Reveal wordt daarom gepland tussen de 16 en 22 weken zwangerschap.

Gender reveal feest of Gender reveal video

Een Gender reveal wordt gedaan met een video of een feest. In Nederland is een Gender Reveal feestje niet gebruikelijk maar daarom juist extra leuk. Weer een extra moment om met familie en vrienden even stil te staan bij de zwangerschap. Een gender reveal video wordt daarentegen steeds populairder in Nederland. Een leuke, laagdrempelige manier om het geslacht van jullie kindje aan iedereen bekend te maken.

Inspiratie voor een Gender reveal

Dus hoe ga je het geslacht van jullie kindje bekend maken? Bekijk hieronder hoe andere stellen het hebben aangepakt die jullie zijn voorgegaan.

Gender reveal confetti

Gender reveal taart

Gender reveal bruistablet

Gender reveal ballonnen

Gender reveal met pijl en boog

Gender reveal met broertje of zusje

Gender reveal poeder

Gender reveal verf

Gender reveal box