Skip to content

Wat is de beste babyfoon?

Een oogje in het zeil houden terwijl je kindje lekker ligt te slapen zorgt ervoor dat jij ook kunt ontspannen. Maar welke babyfoon kies je? Wat zijn de beste babyfoons met camera en wat zijn de beste zonder camera? Wij hebben het voor je uitgezocht.
Babyfoon

Top 5 babyfoons zonder camera

Een babyfoon zonder camera bestaat uit een zender (baby unit) en een ontvanger (ouderunit). De babyunit registreert alle geluidjes bij je kindje en stuurt deze naar de ouderunit. Wanneer je kindje geluid maakt hoor je dat dus meteen. Er zijn ook modellen verkrijgbaar waarbij de babyfoon oplicht wanneer er een geluidje wordt geregistreerd. Gemiddeld kost een babyfoon zonder geluid tussen de 35 en 150 euro.

1. Philips Avent SCD723/26 babyfoon

Deze babyfoon is uitgerust met de DECT-technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat je storingsvrij met je kindje kan meeluisteren en dat er ook geen andere mensen met je kindje mee zouden kunnen luisteren. Het bereik van deze babyfoon is binnenshuis tot 50 meter en buitenshuis zelfs tot 330 meter.

De babyfoon is uitgerust met een oplaadbare ouderunit, deze unit gaat wel tot 18 uur mee en is zeer gemakkelijk weer op te laden met het bijgeleverde basisstation. Je kunt het meldingsgeluid op meerdere niveaus instellen en de babyfoon bevat ook 5 lampjes om het geluidsniveau aan te geven die je kindje maakt. Op deze manier kan je zelfs met het geluid uit je kindje goed in de gaten houden. De ouderunit geeft ook een melding wanneer je buiten het bereik komt en wanneer de batterij bijna leeg is.

Wat is de beste babyfoon?

Op deze babyfoon kunnen ook slaapliedjes afgespeeld worden en er zit een nachtlampje in zodat je kindje op een rustige manier kan gaan slapen. Deze babyfoon bevat ook een functie om terug te praten tegen je kindje, zodat hij of zij jouw stem ter geruststelling kan horen. Deze babyfoon bevat zelfs een functie om de temperatuur op de kamer van je kindje in de gaten te kunnen houden. De Philips Avent SCD723/26 babyfoon heeft een 7,6 gekregen van de consumentenbond.

Voordelen

+ Goed bereik
+ Geluidskwaliteit is goed
+ Heeft een terugspreekfunctie

2. Philips Avent SCD721/26 babyfoon

Deze babyfoon komt als beste uit de test van de consumentenbond uit 2020. Hij bevat ook de DECT-technologie voor een optimale ruisvrije ervaring die veel privacy biedt. De Philips Avent SCD721/26 heeft een bereik van 50 meter binnenshuis en tot wel 330 meter buitenshuis.

Hij bevat een speciale ECO-modus die er voor zorgt dat als je dichter bij je kindje in de buurt bent, de babyfoon minder batterij verbruikt. Je hoeft echter niet perse dicht bij je kindje te blijven, want de ouderunit heeft een gebruiksduur van maar liefst 18 uur. De ouderunit is ook zeer gemakkelijk weer op te laden met het bijgeleverde basisstation.

Wat is de beste babyfoon?

De babyfoon kan ook met een knop omgezet worden in de nachtmodus, zodat zowel het licht, het display als het geluid gedimd kunnen worden. Je kunt er ook voor kiezen om hem in de stille vibratie modus in te stellen.

Hij bevat net als zijn broertje, de SCD723/26, een functie om de temperatuur in de slaapkamer in de gaten te kunnen houden, om terug te kunnen praten tegen je kindje, een nachtlampje en vijf leuke slaapliedjes. Je kindje kan op deze manier altijd rustig in slaap vallen of met jou in contact komen mocht het in slaap vallen niet lukken. De Philips Avent SCD721/26 babyfoon krijgt een 7.6 van de consumentenbond en is uitgeroepen tot beste uit de test.

Voordelen

+ De babyfoon heeft een goed bereik
+ De babyunit kan ook op batterijen
+ De babyfoon heeft een lange batterijduur

3. Alecto DBX-88 ECO babyfoon

Deze babyfoon van Alecto biedt een optimale gebruikerservaring. Het is al jaren de best verkochte babyfoon van de Benelux. Hij beschikt over de DECT-technologie die zorgt voor een goed beveiligde storingsvrije luister ervaring. Hij beschikt over lampjes die het geluidsniveau aangeven van je kindje en is daarin ook instelbaar.

Wat is de beste babyfoon?

Hij heeft een bereik van 50 meter binnenshuis tot 300 meter buitenshuis. Dankzij zijn speciale ECO-functie, die minder batterij verbruikt als je dichter bij je kindje in de buurt bent, gaat hij extra lang mee. Het ouderunit is ook makkelijk op te laden met het meegeleverde oplaadstation.

Hij bevat alle functies om je kindje gemakkelijk van een afstand in de gaten te kunnen houden en gerust te kunnen stellen. Zo bevat hij een nachtlampje, terugpraatfunctie, een functie om de temperatuur in de kinderslaapkamer in de gaten te kunnen houden en vijf leuke slaapliedjes. De Alecto DBX-88 ECO babyfoon krijgt een 7.5 van de consumentenbond en is uitgeroepen tot de beste koop.

Voordelen

+ De babyfoon heeft een goede geluidskwaliteit
+ Babyunit kan ook op batterijen
+ De babyfoon heeft een terugspreekfunctie

4. Alecto DBX-88 LIMITED babyfoon

De Alecto DBX-88 LIMITED heeft net als zijn broertje de DBX-88 ECO veel verschillende functies om je kindje optimaal in de gaten te kunnen houden. Hij beschikt over de DECT-technologie. Hij bevat ook de ECO-functie voor een langere batterijduur en heeft een bereik van 50 meter binnenshuis tot 300 meter buitenshuis.

Hij wordt regelmatig beoordeeld op Kieskeurig als Best Reviewed en het is een goede betrouwbare babyfoon. Hij bevat ook de functie om de temperatuur op de kinderkamer in de gaten te houden en hierbij kunnen ook meldingen ingesteld worden.

Wat is de beste babyfoon?

Er zit zowel een nachtlampje, een terugpraatfunctie als slaapliedjes op zodat je kindje heerlijk kan slapen of jouw hulp hierbij kan inschakelen. Het verschil met de DBX-88 ECO is voornamelijk de LIMITED kleurstelling die i.p.v. lichtgrijs, donkergrijs gekleurd is. De Alecto DBX-88 LIMITED babyfoon krijgt een 7.5 van de consumentenbond.

Voordelen

+ De babyfoon heeft een goede geluidskwaliteit
+ Babyunit kan ook op batterijen
+ De babyfoon heeft een terugspreekfunctie
+ De babyfoon beschikt over vele extra’s

5. Motorola MBP169 babyfoon

Deze babyfoon beschikt over tweewegcommunicatie, dit wil zeggen dat je zowel je kindje kan horen als terug kan praten. De Motorola MBP169 is uitgerust met de nieuwste DECT technologie zodat alleen jij je kindje ruisvrij kunt horen. Je kan deze babyfoon gebruiken via het stopcontact, maar je kan bij deze babyfoon ook gebruik maken van batterijen in de babyunit, erg handig als je even geen stopcontact in de buurt hebt.

De babyfoon geeft een melding wanneer je batterij bijna leeg is of wanneer je te ver buiten bereik van je kindje bent. Er is een timer ingebouwd zodat je makkelijk de tijd kunt instellen voor bijvoorbeeld voedingen, luierwisselingen en slaapjes.

Wat is de beste babyfoon?

Het ingebouwde nachtlampje laat je kindje rustig in slaap vallen. Je kan met deze babyfoon ook de temperatuur op de kamer van je kindje in de gaten houden. Deze wordt weergegeven op de ouderunit. Deze babyfoon heeft een bereik van 50 meter binnenshuis tot 300 meter buitenshuis. De Motorola MBP169 babyfoon krijgt een 7.5 van de consumentenbond.

Voordelen

+ De babyfoon heeft een groot bereik
+ De babyfoon heeft een goede geluidskwaliteit
+ Babyunit kan ook op batterijen
+ De babyfoon heeft een terugspreekfunctie

Specificaties top 5 babyfoons zonder camera

Philips Avent SCD723/26 Philips Avent SCD721/26 babyfoon Alecto DBX-88 ECO babyfoon Alecto DBX-88 LIMITED Motorola MBP169 babyfoon
Voice activated (VOX)
Babyunit (zender)
Temperatuurweergave
Slaapliedjes
Nachtlampje
Werkt op batterijen
Snoerlengte 3 m 3 m 2.9 m 2.9 m 2 m
Ouder-unit (ontvanger)
Bereik buiten volgens leverancier 330 m 330 m 300 m 300 m 300 m
Out-of range indicator
Terugspreekfunctie
Instelbaar volume
Temperatuurweergave
Werkt op batterijen

Top 5 babyfoons met camera

Beeldbabyfoons hebben naast een microfoontje ook een camera op de babyunit zitten. Op ouderunit, heb je altijd live zicht op je kindje en zijn omgeving. Je kunt dus altijd zien of je even naar je kindje moet of hij alleen wat geluidjes maakt in zijn slaap. Een babyfoon met camera kost gemiddeld tussen de 55 en 230 euro.

1.Luvion Essential Plus babyfoon

Deze babyfoon met camera kwam als één na beste uit de test van de consumentenbond. Hij beschikt over een draaibare camera die op en neer en heen en weer kan bewegen. Ook kan er met de camera ingezoomd worden. Als het extra donker is kan je je kindje ook goed in de gaten houden, de camera heeft namelijk een nachtzicht functie van 5 meter.

Luvion Essential Plus babyfoon

Het is bij deze babyfoon ook mogelijk meerdere kinderen in de gaten te houden door alleen een extra camera toe te voegen. Ondanks dat de babyfoon een camera heeft gaat de batterij van de ouder unit toch extra lang mee. Dit komt mede door de VOX functie, die er voor zorgt dat de babyfoon pas aanspringt bij geluid.

Het bereik van deze babyfoon is goed en gaat tot maximaal 300 meter. Als je buiten het bereik komt of als de batterij is bijna leeg is, geeft deze babyfoon een melding. Er zit ook een terugspreekfunctie op de babyfoon zodat je zowel je kindje kan zien als tegen hem of haar kunt praten. Er zitten zelfs drie slaapliedjes op zodat je je kindje met een liedje gerust kan stellen.

Als extra functie wordt ook de temperatuur van de kinderslaapkamer weergegeven op de ouderunit. Je kan zo goed in de gaten houden of je kindje het niet te warm of koud krijgt op zijn of haar kamertje. De Luvion Essential Plus babyfoon krijgt een 6.7 van de consumentenbond.

Voordelen

+ De babyfoon heeft een goede geluidskwaliteit
+ Babyunit kan ook op batterijen
+ De babyfoon heeft een terugspreekfunctie
+ De camera is op afstand te besturen

Nadelen

– Het bereik is niet heel groot
– Het bereik van binnen naar buiten is minimaal

2.Luvion Prestige Touch 2 babyfoon

Deze babyfoon met camera is in Nederland tot drie keer toe door de consumentenbond tot beste babyfoon uitgeroepen. Hij heeft een groot scherm, wat wel iets weg heeft van een kleine tablet. Het scherm is 7 inch groot en heeft een hoge resolutie zodat je goed je kindje in de gaten kan houden. De camera kan alle kanten op draaien en er zit ook een nachtzicht functie op tot 5 meter.

Luvion Prestige Touch 2 babyfoon

Ook deze babyfoon kan uitgebreid worden met extra camera’s om tot vier kinderen tegelijk in de gaten te kunnen houden. Deze babyfoon bevat een gecodeerd signaal en Data Lock Encoding voor een volledig storingsvrije ervaring. Ook beschikt hij over de VOX functie, zodat hij pas inschakelt bij geluid en de batterij extra lang mee gaat.

Mocht de batterij leeg raken of mocht je buiten het bereik komen dan geeft hij uiteraard een melding. Het bereik is tot 300 meter buitenshuis. De Luvion Prestige bevat ook een terugspreekfunctie, temperatuurweergave en slaapliedjes. Kortom de Luvion Prestige Touch 2 is een babyfoon met erg veel extra’s. De Luvion Prestige Touch 2 babyfoon krijgt een 6.7 van de consumentenbond.

Voordelen

+ De babyfoon heeft een goede geluidskwaliteit
+ De babyfoon beschikt over een goede beeldkwaliteit
+ De babyfoon heeft een terugspreekfunctie
+ De camera is op afstand te besturen

Nadelen

– Het bereik is niet heel groot
– Het bereik van binnen naar buiten is minimaal
– Batterij van de ontvanger is snel leeg

3. Motorola Comfort 60 Connect babyfoon

Deze babyfoon is uitgerust met een camera met een 5 inch scherm op de ouder unit. Met de ouder unit is het bereik binnenshuis tot 50 meter en buitenshuis tot 300 meter. Het zicht blijft ook bij minder licht goed door infrarood nachtzicht. Deze babyfoon is ook uit te breiden met meerdere camera’s zodat je meerdere kinderen tegelijk in de gaten kunt houden.

Motorola Comfort 60 Connect babyfoon

Buiten dat je je kindje op de ouder unit in de gaten kan houden, kan je ook verder weg je kindje zien via de Hubble for Motorola Monitors app. Via deze app kan je een veilige privé verbinding maken met je kindje. Want naast dat je je kindje kunt horen en zien kan je ook terug praten.

Naast het terug praten met je kindje zitten er op deze babyfoon niet alleen slaapliedjes maar ook natuurgeluiden in geprogrammeerd en hij bevat ook een nachtlampje. Je kan bij deze babyfoon zelfs meerdere bed verhalen aan je kindje laten horen.

Voor de veiligheid bevat deze babyfoon ook een temperatuurweergave van de kamer van je kindje en hij geeft een melding wanneer de batterij bijna leeg is of je buiten bereik bent van de kinderunit. De Motorola Comfort 60 Connect babyfoon krijgt een 6.6 van de consumentenbond.

Voordelen

+ De babyfoon heeft een goede geluidskwaliteit
+ De babyfoon beschikt over een goede beeldkwaliteit
+ De babyfoon heeft een terugspreekfunctie

Nadelen

– Het bereik is niet heel groot
– Vanaf de onderkant is het beeld niet goed te zien

4.Motorola Comfort 40 Connect babyfoon

De Motorola Comfort 40 connect is het kleinere broertje van de 60 connect. Hij heeft een wat kleiner scherm en hij heeft geen nachtlampje. Deze babyfoon is door de consumentenbond wel uitgeroepen tot beste koop. Ondanks dat het scherm kleiner is en er geen nachtlampje aanwezig is zijn verder de functies vrijwel gelijk aan de 60 connect, terwijl de prijs een stuk lager ligt.

Motorola Comfort 40 Connect babyfoon

De 40 connect heeft ook een bereik van 50 meter binnenshuis tot 300 meter buitenshuis. Maar is ook te gebruiken met de Hubble for Motorola Monitors app zodat je op alle afstanden je kindje goed in de gaten kunt houden. Let er hierbij wel op dat er Wifi aanwezig moet zijn op de kamer van je kindje. Deze babyfoon is wederom uit te breiden met meerdere camera’s om meerdere kinderen gelijktijdig in de gaten te kunnen houden.

Hij beschikt ook over een terugspreekfunctie, slaapliedjes, bedverhaaltjes, natuurgeluiden, een temperatuurweergave functie en infrarood nachtzicht. Kortom een complete babyfoon met camera voor een leuke prijs. De Motorola Comfort 40 Connect babyfoon krijgt een 6.6 van de consumentenbond.

Voordelen

+ De babyfoon heeft een goede geluidskwaliteit
+ De babyfoon beschikt over een goede beeldkwaliteit
+ De babyfoon heeft een terugspreekfunctie
+ De babyfoon heeft meerdere extra’s

Nadelen

– Het bereik is niet heel groot
– Het bereik van binnen naar buiten is minimaal
– Het scherm gaat niet automatisch aan wanneer je kindje geluid maakt.

5. Alecto DVM-200 babyfoon

De Alecto DVM-200 is een babyfoon met camera. De camera van deze babyfoon is een op afstand bedienbare camera. Hierdoor kan je je kindje extra goed in de gaten houden als hij of zij wat beweeglijker wordt. De camera beschikt ook over een infrarood nacht functie voor goed zicht in het donker. Hij is uit te breiden tot wel 4 camera’s om meerdere kinderen in de gaten te kunnen houden.

Op het 4.3 inch scherm kan je je kindje goed zien of meerdere kindjes goed zien. Als er meerdere camera’s aangesloten zijn maakt deze babyfoon gebruik van een auto-scan functie zodat automatisch tussen de kinderen gewisseld wordt.

Alecto DVM 200 babyfoon

Deze babyfoon heeft een bereik van 50 meter binnenshuis tot 300 meter buitenshuis. Wanneer je buiten het bereik hiervan bent krijg je automatisch een waarschuwing. Hij beschikt ook over de VOX functie, om alleen aan te gaan bij geluid. Je batterij gaat zo extra lang mee, maar mocht deze leeg raken volgt er ook een melding.

Er zijn ook verschillende functies om je kindje van een afstand gerust te stellen zoals een terugspreekfunctie, vijf slaapliedjes en vier natuurgeluiden. Voor de veiligheid van je kindje zit er ook op deze babyfoon een temperatuurweergave van het kamertje. De Alecto DVM-200 krijgt een 6.2 van de consumentenbond.

Voordelen

+ De babyfoon heeft een goede geluidskwaliteit
+ De babyfoon heeft een terugspreekfunctie
+ De camera is op afstand te besturen

Nadelen

– Het bereik is niet heel groot
– Batterij van de ontvanger is snel leeg

Vergelijk aanbieders

Specificaties top 5 babyfoons met camera

Luvion Essential Plus babyfoon Luvion Prestige Touch 2 babyfoon Motorola Comfort 40 Connect babyfoon Motorola Comfort 60 Connect babyfoon Alecto DVM-200 babyfoon
Voice activated (VOX)
Aantal koppelbare babyunits 4 4 Onbeperkt Onbeperkt 4
Baby-unit (zender)
Nachtzicht (infrarood)
Temperatuurweergave
Slaapliedjes
Out-of-range indicator
Nachtlampje
Werkt op batterijen
Snoerlengte 2m 1.8m 1.85m 1.85m 2m
Uitbreidbaar met babyunit
Ouder-unit (ontvanger)
Bereik buiten volgens leverancier 300m 300m 300m 300m 300m
Out-of range indicator
Terugspreekfunctie
Instelbaar volume
Temperatuurweergave
Werkt op batterijen