Close
Skip to content

Wat is de beste autostoel?

Ben je op zoek naar een geschikt autostoeltje voor je kindje of wil je er misschien iemand eentje cadeau doen? Het is vaak lastig in te schatten welk autostoeltje het beste bij iemand past en welke voordelen er allemaal aan een specifiek autostoeltje zitten. Om het jou wat gemakkelijker te maken, zijn een aantal autostoeltjes op een rij gezet. Ze worden kort uitgelicht en alle stoeltjes worden beoordeeld op het gebied van installatie, veiligheid, comfort en gebruiksgemak. Zo maak je hoe dan ook de juiste keuze!
Autostoel

Welke autostoel kies jij?

Er zijn drie soorten autostoelen; een babystoel, een peuterstoel en een kinderstoel. Sommige autostoelen zijn voor een wat langere periode geschikt. Daarom zijn er ook nog baby-/peuter stoelen en de peuter-/kinderstoel. We hebben van een paar categorieën een top vijf autostoelen uitgewerkt.

Top babystoeltjes met gordelbevestiging

Het babystoeltje is geschikt voor baby’s tot ruim een jaar, ongeveer 13 kg en/ of 83 cm. Je plaatst het stoeltje op de achterbank in achterwaartse richting. De meeste babystoeltjes maak je vast met een gordel. In combinatie met een base kunnen ze ook met Isofix vastgemaakt worden.

Cybex Cloud Z i-Size autostoel

De Cybex Cloud Z i-Size is het ideale autostoeltje, omdat het erg makkelijk in gebruik is. Het stoeltje is direct geschikt voor pasgeboren baby’s, maar ook als het kindje wat ouder is, kan dit autostoeltje nog steeds gebruikt worden. De Cybex Cloud Z i-Size is namelijk te gebruiken voor baby’s tot 13 kilo. Het autostoeltje is maar liefst 15 procent lichter dan zijn voorganger. Daarnaast is jouw baby goed beschermd tegen botsingen of andere schade. Dankzij het Linear Side Protection (L.S.P.) systeem wordt de kracht van botsingen met wel een kwart verminderd.

De zonnekap beschermt jouw baby tegen eventuele UV-straling. Zo weet je zeker dat jouw baby in goede handen is. Je zet het autostoeltje achterwaarts in de auto en maakt hem vast met een gordel. Jouw kindje zit zo stevig vast en je hoeft niet bang te zijn voor mogelijke complicaties. De stevigheid van het stoeltje zorgt ook voor het nodige comfort, omdat je kindje in een fijne, vlakke positie kan liggen waarin hij lekker kan ontspannen. De zachte stof van het stoeltje zorgt ervoor dat je kindje binnen een mum van tijd in slaap is gewiegd en jij ongestoord kunt autorijden. Heerlijk! De Cybex Cloud Z i-Size heeft een 8.0 gekregen van de consumentenbond.

Voordelen

+ De Cybex Cloud Z heeft een zeer goede bescherming in het geval van een frontale of zijwaartse botsing
+ De Cybex Cloud Z i-Size is 15% lichter dan Cloud Q (z’n voorganger)
+ Rugleuning kan buiten de auto volledig plat
+ Vormt samen met de Sirona Z i-Size een concept voor 0-4 jaar

Nadelen

– Voldoet alleen aan de i-Size norm i.c.m. de Z base
– Stoelhoes is lastig los te maken

Maxi-Cosi Rock autostoel

De Maxi-Cosi Rock is onwijs populair onder de autostoeltjes. Dat is ook niet zomaar. Dit is omdat dit hippe autostoeltje een stijlvolle uitstraling heeft en tegelijkertijd ontzettend veilig en makkelijk in gebruik is. De Maxi-Cosi Rock is gemaakt voor erg jonge kinderen, van 0 tot 12 maanden om precies te zijn. Aan de i-Size veiligheidsnorm is gedacht, ook hier voldoet de Maxi-Cosi Rock perfect aan. Doordat je het autostoeltje dient te bevestigen met een 3-punts gordel en het autostoeltje extra schokabsorberende materialen bevat, zit het met de veiligheid van jouw kindje wel goed.

De zijdezachte voering van het stoeltje is erg fijn voor je baby, omdat hij of zij nu minder snel last van huidirritatie zal krijgen. De zitverkleiner zorgt ervoor dat het autostoeltje zich gaat vormen naar het lichaam van jouw kindje. Dit is fijn, omdat je kindje zich zo in een betere positie bevindt. Wat het autostoeltje verder zo goed maakt, is de uitneembare bekleding. Je kan dus op ieder moment de bekleding van het stoeltje wassen, zonder deze helemaal uit elkaar te moeten halen. Als jouw kindje bijvoorbeeld een lekkende luier heeft gehad, heb jij dit snel opgelost door gewoon eventjes de bekleding te wassen. Als moeder hoef je niet meer met je handen in het haar te zitten, de Maxi-Cosi Rock is het autostoeltje voor jouw (toekomstige) kindje! De Maxi-Cosi Rock heeft een 7,9 gekregen van de consumentenbond.

Voordelen

+ De Maxi-Cosi Rock heeft een zeer goede bescherming in het geval van een frontale of zijwaartse botsing.
+ Het autostoeltje is gemakkelijk te installeren
+ De stoel hoes kan gewassen worden

Nadelen

– Je kindje heeft beperkt zicht

Joie I-Gemm Baby autostoel

Het Joie I-Gemm Baby Autostoeltje is een echt hoogstandje op het gebied van autostoeltjes. Je kan van dit autostoeltje genieten gelijk nadat je kindje geboren is totdat hij of zij 18 maanden oud is. Als je het Joie I-Gemm Baby Autostoeltje hebt aangeschaft, heb je er gelijk plezier van. Ook jouw kindje heeft het naar zijn of haar zin in het autostoeltje, omdat de softe bekleding heerlijk aanvoelt en je spontaan weg dommelt als je hierop zit of ligt.

Het Joie I-Gemm Baby Autostoeltje is vooral gespecialiseerd op het gebied van veiligheid dankzij een paar handige opties. De Tri-Protect hoofdsteun en Gepatenteerde Intelli-Fit memory foam zorgen ervoor dat jouw kindje van alle kanten wordt beschermd tegen botsingen of andere incidenten. Je wil natuurlijk niet dat je kindje bekneld raakt of een harde klap krijgt. Doordat het Joie I-Gemm Baby Autostoeltje extra stappen heeft ondernomen op het gebied van veiligheid, is dit gelukkig niet meer mogelijk. Daarnaast zit het autostoeltje goed vast aan de carrosserie van de auto. De 3-punts autogordel zorgt voor nog wat extra stevigheid. Het autostoeltje is ook makkelijk om mee te nemen buiten de auto. Als je een dagje op pad gaat, is het Joie I-Gemm Baby Autostoeltje ook handig om mee te nemen om je kindje in te vervoeren. Het Joie I-Gemm Baby Autostoeltje krijgt een 7.9 van de consumentenbond.

Voordelen

+ Het Joie I-Gemm autostoeltje heeft een zeer goede bescherming in het geval van een frontale of zijwaartse botsing
+ Het autostoeltje is gemakkelijk te installeren
+ Het autostoeltje past met behulp van adapters op verschillende kinderwagens

Nadelen

– Het vastmaken van je kindje gaat niet gemakkelijk door 5-puntsgordel.

Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size autostoel

Wil jij een autostoeltje waarmee je de show kan stelen? Dan is Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size echt helemaal iets voor jou! Dit autostoeltje ziet er niet alleen heel mooi uit, maar is ook nog eens handig in gebruik en heel veilig. De luxe zwarte uitstraling van de Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size maakt het een echte accessoire, maar gelukkig is de installatie in de auto ook een fluitje van een cent. Je dient het stoeltje tegen de rijrichting in de auto te plaatsen. Met een 3-punts autogordel zorg je voor extra stevigheid en zit jouw kindje muurvast. Je hoeft dus niet wakker te liggen over mogelijke incidenten als je met je kindje een lekker rondje gaat rijden. De Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size voldoet natuurlijk ook aan de strenge i-Size veiligheidsnorm. Er is dus geen reden om je zorgen te maken. Je kan met een gerust hart op pad.

De Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size is een fijn autostoeltje, omdat de bekleding zacht aanvoelt. De hoofdsteun van Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size is ook nog eens verstelbaar, omdat alleen het beste voor jouw kindje goed genoeg is. Het 2-delig verkleinkussentje dat erbij geleverd wordt, is de optimale bescherming voor je kindje en ligt heerlijk. Ten slotte kan je dankzij het veelzijdige Easy-in systeem je kindje vlot in het stoeltje neerleggen. Het Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size Autostoeltje krijgt een 7.9 van de consumentenbond.

Voordelen

+ Het Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size autostoeltje heeft een zeer goede bescherming in het geval van een frontale of zijwaartse botsing
+ Verstelbare hoofdsteun
+ Stoelhoes kan in de wasmachine

Nadelen

Het zicht van je kindje is beperkt

Specificaties beste babystoeltjes met gordelbevestiging

  Cybex Cloud Z i-Size Maxi-Cosi Rock Joie i-Gemm Maxi-Cosi Pebble Pro
Soort Babystoeltjes – gordel
Babystoeltjes – gordel
Babystoeltjes – gordel
Babystoeltjes – gordel
Geschikt voor kinderen van 45-75 cm
45-75 cm
40-85 cm
45-75 cm
Wijze van vastzetten zitje Autogordel
Autogordel
Autogordel
Autogordel
Kijkrichting Tegen de rijrichting in
Tegen de rijrichting in
Tegen de rijrichting in
Tegen de rijrichting in
Gewicht zitje  4.4 kg
3.8 kg
4.6 kg
4.4 kg
Is het zitje universeel? i-Size
i-Size
Kind vastgezet met Harnasje
Harnasje
Harnasje
Harnasje
Minimale breedte  42 cm
40 cm
42 cm

Top peuterstoeltjes met Isofix bevestiging

Peuterstoeltjes zijn geschikt voor peuters tussen ongeveer 9 maanden en vier jaar. Tussen 9 en 19 kg (groep 1) en bij I-Size tussen 60 en 105 cm. Bij I-Size autostoeltjes kijkt je kindje, tot ze minimaal 15 maanden en 83 cm zijn, achteruit. Daarna kan de stoel gedraaid worden en kijkt je kindje voorwaarts.

Britax Römer Swingfix M i-Size autostoel

Ben jij vaak druk en heb jij een hectisch leven? Dan is de Britax Römer Swingfix M i-Size perfect voor jou! Je kan dit autostoeltje namelijk wat langer in je bezit houden, omdat het stoeltje geschikt is voor baby’s van 61 tot 105 centimeter en tot 18 kilogram. Dit houdt in dat je kindje tot de leeftijd van vier jaar in dit fijne autostoeltje kan vertoeven. Je kindje wordt voor de volle honderd procent beschermd in de Britax Römer Swingfix M i-Size. Je plaatst het autostoeltje achterwaarts, omdat je kindje zo op een veiligere manier kan worden vervoerd. De stootbeugel en steunpoot maken de stoel extra stabiel en zorgen ervoor dat je kindje goed op zijn plek blijft in het autostoeltje.

Het autostoeltje maakt onderdeel uit van een geïntegreerd systeem (het SICT inside) dat zorgt voor extra bescherming aan de zijkant van het stoeltje. De hoofdsteun in de vorm van een ‘’V’’ reduceert hoofdbewegingen bij botsingen en zorgt er daarnaast voor dat jouw kindje in een betere houding in het stoeltje zit. De Römer Swingfix M I-Size autostoel bevestig je met een steunpoot en Isofix haken. Met de haken bevestig je het stoeltje aan de carrosserie van je auto en de steunpoot en stootbeugel vermijden het kantelen van het stoeltje tijdens het autorijden. Jouw kind is op-en-top beschermd in de Römer Swingfix M I-Size autostoel! De stootbeugel is eenvoudig op jouw auto af te stemmen en je kind krijgt aanzienlijk meer beenruimte. Zo kan je kindje lekker zijn benen strekken als hij of zij hier behoefte aan heeft! Het Britax Römer Swingfix M i-Size autostoeltje krijgt een 7,9 van de consumentenbond.

Voordelen

+ Het Britax Römer Swingfix M i-Size autostoeltje heeft een zeer goede bescherming in het geval van een frontale of zijwaartse botsing
+ Het stoeltje kan 90 graden gedraaid worden
+ Veel beenruimte voor je kindje

Nadelen

Het stoeltje is vrij zwaar
-Vastmaken van je kindje gaat soms wat lastig

Britax Römer Trifix2 i-Size autostoel

De Britax Römer Trifix2 i-Size is een slimme autostoel op het gebied van gebruiksgemak en veiligheid. Je kindje kan in de Britax Römer Trifix2 i-Size autostoel tot een gewicht van maar liefst 20 kilogram. Dat is uitzonderlijk hoog! De Britax Römer Trifix2 i-Size heeft daarom wat extra maatregelen getroffen op het gebied van veiligheid. Zo voldoet het natuurlijk, vanzelfsprekend, aan de i-Size veiligheidsnormen, maar is het stoeltje ook voorzien van een uitgebreid anti-kantelsysteem. De kans op letsel is zo een stuk kleiner. Dat is natuurlijk een belangrijk gegeven, omdat je als moeder in spe of kersverse moeder vaak ontzettend bezorgd bent om de veiligheid van jouw kindje. Er is ook rekening gehouden met een zijwaartse botsing door de grote zijvleugels aan de zijkant van de Britax Römer Trifix2 i-Size. Je kindje zit als een ware prins of prinses in het autostoeltje, omdat het zo comfortabel is door de fluwelen bekleding. De hoofdbewegingen van je kindje worden beperkt door een ruime hoofdsteun, die tevens verstelbaar is in hoogte. Het ligt extra fijn als je hoofd wordt ondersteund, dus je kindje zal genieten van elke autorit die je met hem of haar maakt! Het Britax Römer Trifix2 i-Size autostoeltje krijgt een 7,2 van de consumentenbond.

Voordelen

+ Het Britax Römer Trifix2 i-Size autostoeltje heeft een zeer goede bescherming in het geval van een frontale of zijwaartse botsing
+Een verkeerde installatie van het autostoeltje is bijna niet mogelijk
+De stoelhoes kan gewassen worden
+ Gepatenteerd anti-kantelsysteem en Top Tether in v-vorm

Nadelen

– Het autostoeltje is vrij zwaar
– Het zicht van je kindje is beperkt

Specificaties beste peuterstoeltjes met Isofix bevestiging

Britax Römer Swingfix M i-Size Britax Römer Trifix2 i-Size autostoel
Soort Peuterstoeltjes – isofix Peuterstoeltjes – isofix
Geschikt voor kinderen van 61-105 cm 76-105 cm
Wijze van vastzetten zitje Isofix Isofix
Kijkrichting Tegen de rijrichting in Met de rijrichting mee
Gewicht zitje 16,3 kg 10,6 kg
Is het zitje universeel? i-Size i-Size
Kind vastgezet met Harnasje Harnasje
Minimale breedte 52 cm

Top kinderstoeltjes met Isofix bevestiging

Het kinderstoeltje is geschikt voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar, tussen de 15 en 36 kg of i-Size tussen 100 en 135 cm. Kinderen vanaf 15 kilo worden bijna altijd gecombineerd in één autostoeltje door middel van zitting- of autostoelverhogers. Deze zet je met de autogordel vast.

Britax Römer Kidfix III M autostoel

Een echte aanwinst voor je gezin, dat is de Britax Römer Kidfix III M autostoel! Het is een budgetproof autostoeltje dat ook nog eens lang meegaat, want de Britax Römer Kidfix III M is geschikt van kinderen van 3,5 jaar oud tot wel 12 jaar. Jij blij, je portemonnee blij! De autostoel is vernieuwd en de modernere zitting is wel 20% groter dan de zitting van het vorige model. Doordat het stoeltje is geïnnoveerd, biedt de Britax Römer Kidfix III M de optimale bescherming en veiligheid voor jouw kind. Het autostoeltje heeft een extra heupgordel waardoor jouw kind nog steviger in het zadel zit dan voorheen. De zijsteunen werken ook stabiliserend. Zo heb je voldoende zekerheid dat jouw kindje op zijn plek blijft tijdens het autorijden. Je sluit de autostoel aan met de hulp van Isofix, en voor wat extra stabiliteit kan je eventueel ook nog een autogordel in het leven roepen. Je kind zal tevreden zitten in de Britax Römer Kidfix III M, omdat de bekleding heerlijk zacht aanvoelt. Hier zal je kindje urenlang op kunnen blijven zitten zonder een kik te geven. Top! Het Britax Römer Kidfix III M autostoeltje krijgt een 7,9 van de consumentenbond.

Voordelen

+ Het Britax Römer Kidfix III M autostoeltje heeft een zeer goede bescherming in het geval van een frontale of zijwaartse botsing
+ Gemakkelijk in de auto te installeren
+ Comfortabel voor je kindje

Nadelen

– Het autostoeltje neemt veel ruimte in de auto in
– De stoelhoes is lastig te verwijderen

Cybex Solution M-Fix SL autostoel

De Cybex Solution M-Fix SL autostoel is geschikt voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar, dat klinkt toch als muziek in de oren? Het is fijn dat je voor een groot deel van het leven van je kind hetzelfde autostoeltje aan aanhouden. Autostoeltjes zijn nou eenmaal best prijzig en het is dus best wel een investering als je een goed autostoeltje wil kopen. De autostoel voldoet aan de Europese veiligheidsnormen en heeft een extra stevige hoofdsteun die zelfs als jouw kind slaapt je kind goed ondersteunt. Als je een botsing maakt, dan wordt het hoofdje van je kind automatisch naar de meest veilige zone gebracht om de kans op letsel zo klein mogelijk te houden. Het Linear Side-impact Protection systeem is daarom echt een uitkomst als je veel ritjes met je auto maakt. Als je veel met de auto reist, wordt de kans op schade natuurlijk automatisch ook groter. Je maakt de autostoel vast met behulp van Isofix. Heb je een keer Isofix niet tot je beschikking? Geen paniek, ook een 3-punts autogordel voldoet! Het Cybex Solution M-Fix SL autostoeltje zit onwijs prettig dankzij de diepe zitting. Ook als het buiten warm is, kan je met een gerust hart op pad, omdat het stoeltje een prestigieus ventilatiesysteem bevat. Het Cybex Solution M-Fix SL autostoeltje krijgt een 7,9 van de consumentenbond.

Voordelen

+ Het Cybex Solution M-Fix SL autostoeltje heeft een zeer goede bescherming in het geval van een frontale of zijwaartse botsing
+ Gemakkelijk in de auto te installeren
+ Comfortabel voor je kindje

Nadelen

– Het autostoeltje neemt veel ruimte in de auto in
– De stoelhoes is lastig te verwijderen

Cybex Solution M-fix autostoeltje

Als het aan de kleine passagier ligt, dan kiest u het Cybex Solution M-fix autostoeltje voor hem of haar uit. Hij of zij zal er in ieder geval lange tijd lol van kunnen hebben, omdat het autostoeltje geschikt is voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Het is een uitermate veilige autostoel, omdat de verstelbare hoofdsteun ervoor zorgt dat jouw kind zelfs in slaap zich in een veilige houding bevindt. De autostoel voldoet aan alle strenge eisen en normen. De autostoel beschikt over een aantal handige tools die het stoeltje nog veiliger maken dan deze al is. Zo heeft het Cybex Solution M-fix autostoeltje extra schokdempers aan de zijkant, zodat de krachten die vrijkomen tijdens een botsing worden verminderd en uw kind nauwelijks iets van de botsing zal merken. De autostoel is eenvoudig in de auto te plaatsen dankzij de Isofix-connectors. Je hoeft nooit meer extra vroeg op te staan als je je kind in de auto wil zetten, omdat dit met de Isofix Bevestiging een eitje is. Ten slotte, niet onbelangrijk, zit het stoeltje onwijs comfortabel dankzij de heerlijk zachte bekleding. Gelukkig is er in de zomer wel verkoeling mogelijk dankzij een luxe ventilatiesysteem. Het Cybex Solution M-fix autostoeltje krijgt een 7,7 van de consumentenbond.

Voordelen

+ Het Cybex Solution M-fix autostoeltje heeft een zeer goede bescherming in het geval van een frontale of zijwaartse botsing
+ Verstelbare hoofdsteun
+ Gemakkelijk in de auto te installeren
+ Comfortabel voor je kindje, extra brede zitting

 

Nadelen

– Het autostoeltje neemt veel ruimte in de auto in
– Voldoet niet aan iSize veiligheidsnorm

Specificaties Beste kinderstoelen met Isofix bevestiging

  Britax Römer Kidfix III M autostoel Cybex Solution M-Fix SL autostoel Cybex Solution M-fix
Soort Kinderstoeltjes – isofix Kinderstoeltjes – isofix Kinderstoeltjes – isofix
Geschikt voor kinderen van 15-36 kg 15-36 kg 15-36 kg
Wijze van vastzetten zitje Isofix Isofix Isofix
Kijkrichting Met de rijrichting mee Met de rijrichting mee Met de rijrichting mee
Gewicht zitje 7,3 kg 5,8 kg 6,4 kg
Is het zitje universeel? x x x
Kind vastgezet met Autogordel Harnasje
Minimale breedte

54 cm

54 cm

54 cm