Close
Skip to content

Cadeautips: hoe vier je de komst van een kindje?

Als er een kindje geboren wordt, wil je dat natuurlijk meteen met iedereen delen. Het sturen van een geboortekaartje aan familie en vrienden is dan ook de ideale manier om de nieuwe wereldburger te laten bewonderen. Daarbij is de traditie om de kraamvisite op beschuit met muisjes te trakteren, nog altijd actueel. Maar er is ook een andere, trendy manier om de komst van de baby te vieren: de babyshower, waarbij de mama-to-be al vóór de geboorte overladen wordt met allerlei cadeaus voor moeder en kind!
Luiertaart

Het perfecte kraamkado

Meteen na de aankondiging duikt de vraag op welk kadootje geschikt is om je felicitaties over te brengen. Want het vinden van een origineel kraamcadeau kan best lastig zijn. Er is weliswaar een overweldigend aanbod, maar wat is nou het perfecte kado? Je bent natuurlijk super blij met de komst van de baby, maar je wilt ook dat de ouders jouw presentje leuk vinden. Daarom zetten we graag enkele cadeautips op een rijtje.

Waar let je op?

De meeste ouders zijn blij met élk cadeau, of dat nou praktisch is, of juist heel persoonlijk, bijvoorbeeld met de naam van het kindje erop. Bij het uitzoeken let je er natuurlijk op of het voor een jongen of een meisje is en houd je rekening met de smaak van papa en mama. En als laatste speelt je budget een rol. Er zijn al presentjes vanaf een paar euro, maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt.

Voor een jongen of een meisje?

Tegenwoordig zijn er geen uitgesproken meisjes- of jongenskleuren meer, want er zijn talloze zachte pastelkleuren en mooie aquatinten voor meisjes én jongens. Maar in de keuze van het kadootje kan het geslacht toch tot uiting komen. Voor meisjes wordt vaak voor schattige decoraties, strikjes en borduursels gekozen, terwijl je bij jongens eerder aan stoere items denkt. Zoals de eerste (sport)schoentjes of een stoer truitje. Ook leuke accessoires voor in de babykamer, zoals een vrolijke speelgoedmand is ideaal als de kleine zijn speelgoed gaat ontdekken

Praktische geschenken

Baby uitzetlijstAangezien er zoveel spullen nodig zijn voor de baby, vormen ze meestal een welkom cadeau. Denk bijvoorbeeld aan luiers, die tegenwoordig in allerlei decoratieve luiertaarten verkrijgbaar zijn. Maar ook verzorgingsproducten als badschuim, babycreme, washandjes, babycapes, slabbetjes en rompertjes zijn altijd welkom. Denk ook eens aan een grappig bordje, drinkbeker en lepeltje voor de eerste fruithapjes van baby. Of kies een mooie babyslaapzak, handig voor kindjes die steeds onder hun dekentje uit woelen.

Kadootjes met naam

Als grootouders wil je graag een heel persoonlijk kadootje uitzoeken. Een blijvend aandenken voor later, want de newborn periode is zó voorbij. Kies bijvoorbeeld een mooi zilveren of gouden armbandje met de naam van de baby erop. Maar ook andere gepersonaliseerde kadootjes zijn leuk om te geven. Zoals een knuffel of een badjasje waarop de naam van het kindje is geborduurd. Of laat een rompertje, een badcape of een geboortestoeltje bedrukken met de afbeelding van het geboortekaartje. Mogelijkheden genoeg!

Kraampakket of kraammand

Een hip en trendy kraampakket in schattige pastelkleuren is een geliefd kraamkado, want zo’n pakket met allerlei handige en lieve spulletjes is altijd een verrassing! Feestelijk verpakt in een mooie mand of een grappig koffertje in hippe kleuren is het een feest voor de kersverse ouders!